Irene Hesling (JV Groot Houten, -63kg) heeft een bronzen medaille behaald op het NK Judo in de leeftijdscategorie tot 15 jaar. Het NK Judo vond plaats in Leek.

Irene begon het toernooi goed en won haar partijen met ippon. In de halve finale stond ze tegenover de latere kampioene. Deze partij ging helaas op een strafpunt verloren. De daarop volgende strijd om de derde plaats ging Irene vol overtuiging aan. Na een schouderworp zette ze direct een houtgreep en won zewelverdiend de bronzen medaille.
Naast Irene hebben ook haar teamgenoten van Top Judo Utrecht goed gepresteerd. Met name de 11 jarige Babs Mekenkamp (JV Anton Geesink, +63kg) kan zeer tevreden terugkijken op een prima eerste Nederlands Kamioenschap. Ze bereikte afgetekend de halve finale, maar moest daar helaas het onderspit delven. Femke Hooijsma, Jasper Haarbrink en Diede van Rheede lieten ook mooi judo zien. Helaas behaalden zij niet een felbegeerde podiumplaats.

Top Judo Utrecht coaches Marcel Houtzager en Fred Sijnhorst zijn trots op deze jonge judoka’s. “Het team Top Judo Utrecht ontwikkelt zich uitstekend, daar dragen wij graag ons steentje aan bij. 12 april zullen we bij aanvang van de training de judoka’s in het zonnetje zetten.