Ayman Abdelghani Idrissi juicht na het behalen van zilver
Ayman Abdelghani Idrissi juicht na het behalen van zilver

Utrecht 13 januari – Judoka Fleur den Dekker (16) heeft afgelopen zaterdag in Eindhoven een gouden medaille veroverd op het Matsuru Dutch Open Espoir. De vice- Europees kampioen onder 18 jaar versloeg in de finale haar Duitse opponent Sophie Dudziak in de categorie -57kg. Den Dekker scoorde al vroeg in de wedstrijd een waza-ari. De Duitse scoorde vervolgens een waza-ari tegen, waardoor de spanning enorm opliep. Met nog een waza-ari wist Den Dekker de finale echter in haar voordeel te beslissen waardoor zij de eerste grote prijs van 2014 te pakken heeft.

Het Matsuru Dutch Open Espoir is het sterkst bezette Nederlandse toernooi, waar jaarlijks een groot aantal buitenlandse topjudoka’s aan deelneemt. Het is tevens het eerste kwalificatiemoment voor deelname aan Europacup toernooien. Met deze titel op zak bewijst de judoka -die ook bij Erik Verlaan Sport traint- wederom dat haar nominatie van ‘Utrechts Sporttalent 2013′ zeer terecht is.

Ook bij de mannen was er succes voor Top Judo Utrecht. De 15-jarige Ayman Abdelghani Idrissi (Judo Ryu Mackaay) heeft een zilveren medaille gewonnen in de gewichtsklasse -66kg . Zijn prestatie is zeer indrukwekkend te noemen; het deelnemersveld in deze categorie bestond uit liefst 88 judoka’s. Onder andere de Belgische kampioen Jeroen Casse moest zijn meerdere erkennen in Abdelghani Idrissi.

Tenslotte heeft Joyce van der Kaaij (13, trainend bij De Voltreffer) bij de deelnemers onder de 15 jaar ook nog een knappe zilveren medaille behaald. Zowel Abdelghani Idrissi als Den Dekker hebben met hun podiumplaatsen grote stappen gezet in de richting van kwalificatie van Europacupwedstrijden later dit jaar. Van de Kaaij moet nog even geduld hebben; het meetmoment geldt alleen voor judoka’s uitkomend in de -18 leeftijdscategorie.