Organisatie

Waar staat Top Judo Utrecht voor?

Top Judo Utrecht is een onafhankelijke stichting waarin jonge talentvolle judoka’s uit
de stad en regio Utrecht de kans krijgen zich tot een hoger niveau te
ontwikkelen. TJU bestaat sinds 2010. De filosofie van Top Judo Utrecht is simpel: judoka’s gespecialiseerde wedstrijdtraining en extra faciliteiten aanreiken, die de deelnemende verenigingen zelf niet kunnen bieden. Samenwerking met deze verenigingen is hierbij essentieel. Judoka’s zijn zo in staat te groeien naar hun topniveau. Uiteraard allemaal onder begeleiding van professionals, die zich belangeloos inzetten. Een fysiotherapeut en een sportdiëtiste verzorgen de medische begeleiding.

Top Judo Utrecht is vanaf 2021 Talentpartner van de Judobond

De landelijke opleidingsstructuur van de JBN heeft een andere invulling gekregen, waarin de clubs en talentpartners een nadrukkelijke rol krijgen in de opleiding van talentvolle judoka’s. Deze rol geeft clubs meer vrijheid en verantwoordelijkheid om een zo optimaal mogelijk programma in te richten voor het opleiden van judoka’s en deze op een optimale manier voor te bereiden op een doorstroom naar de academie op het nationaal trainingscentrum (NTC).

Top Judo Utrecht (TJU) is Talenpartner.

Behaalde resultaten

Top Judo Utrecht heeft in februari 2015 de titel Utrechtse Sportvereniging van het jaar 2014 gewonnen. In 2019 is Top Judo Utrecht de winnaar geworden van de Club van het jaar verkiezing in de gemeente Utrecht. Deze prijzen zijn een motivatie om de droom te verwezenlijken om ooit in Utrecht opgeleide judoka’s af te vaardigen naar de Olympische Spelen of een Wereldkampioenschap.

Judoka’s en de deelnemende verenigingen staan centraal bij TJU. Samen met hen vormen we een hecht team waar passie en plezier de drijvende waarden zijn. Zij vormen immers het bestaansrecht van TJU. Momenteel participeren 10 judoverenigingen uit de regio Utrecht in Top Judo Utrecht en begeleidt de technische staf ca. zeventig getalenteerde judoka’s in de leeftijd van 9 tot 21 jaar. De aangesloten verenigingen tellen bijna drieduizend (jeugd)leden en zijn gevestigd in Utrecht, Nieuwegein, Houten, Culemborg, De Meern, Lelystad, Almere en Wageningen.

Deelnemende judoscholen
Erik Verlaan Sport
Judo Ryu Mackaay
De Voltreffer
Groot Houten
Judovereniging Anton Geesink
BVM De Meern
JS Ichido
De Mix Nieuwegein
Judo Vereniging IJsselmeer  
Sport Dojo Otoshi
 
Organisatie

Het bestuur bestaat uit leden met meerjarige bestuurservaring. De bestuursleden zijn:
Voorzitter: Sandra Snippe  (voorzitter@topjudoutrecht.nl)
Secretaris: Hermine Smit  (secretaris@topjudoutrecht.nl)
Penningmeester: Jörgen Scharff (penningmeester@topjudoutrecht.nl)
Technische staf: Marcel Houtzager (mhoutzager@topjudoutrecht.nl),  Fred Sijnhorst (fsijnhorst@topjudoutrecht.nl)
Communicatie en Sponsoring: vacant (sponsoring@topjudoutrecht.nl)
Algemeen bestuurslid: Bas Broeke (bbroeke@topjudoutrecht.nl)
Algemeen bestuurslid: vacant

Alle wijzigingen in de gegevens van de judoka’s (adressen, banden, school, e.d.) moeten worden doorgegeven aan Miranda Scharff mailadres: ledenadministratie@topjudoutrecht.nl

Wedstrijdsecretariaat: Edwin Koolwijk en Harm Jan Sijbesma (wedstrijdsecretaris@topjudoutrecht.nl)

Alle wijzigingen die zijn gerelateerd aan wedstrijden zoals de gewichtsmutaties (te allen tijde met goedkeuring van Marcel/Fred) en afmeldingen van wedstrijden moeten naar het wedstrijdsecretariaat gestuurd worden wedstrijdsecretaris@topjudoutrecht.nl

Communicatie commissie: Esther Bakhuis en Mariëtte Sijnhorst-Jonker             (communicatie@topjudoutrecht.nl)

Vertrouwenscontactpersoon Merijn Effting:   mswaanen@yahoo.com Telefoonnummer 06-28087186

 

Technische staf
Top Judo Utrecht heeft gekwalificeerde trainers met ruime ervaring. De technische staf wordt gevormd door Marcel Houtzager en Fred Sijnhorst . Marcel Houtzager is 3e Dan en judoleraar/trainer/coach B en geeft sinds 1988 judotraining.
Fred Sijnhorst is 1e Dan en trainer/coach en heeft ruim 20 jaar ervaring o.a. als coach/begeleider van de nationale militaire ploeg.
Verder zetten diverse trainers van Judo Ryu Mackaay, onder supervisie van Joop Mackaay (7e Dan), zich in voor Top Judo Utrecht.
In het komende jaar willen we daarnaast judotrainingen laten verzorgen door gastdocenten. In de eerste plaats zijn dat trainers van clubs die momenteel participeren in Top Judo Utrecht.

Angela Gödecke is de fysiotherapeute van TJU. Zij is bereikbaar via e-mail: fysio@topjudoutrecht.nl

Ondersteuning
Top Judo Utrecht wordt ondersteund door Sport Utrecht en de gemeente Utrecht en is als talentpartner aangesloten bij de Judobond Nederland

Vrijwilligers
Ouders en relaties spelen een belangrijke rol in de organisatie van TJU. Zij zijn zowel in het bestuur als in de ondersteunende functies aanwezig. De ondersteuning van deze vrijwilligers is zeer divers: het maken van professionele foto’s, het ondersteunen van de coaches tijdens wedstrijden, het verzorgen van de judoka’s tijdens trainingsstages, het ondersteunen in de productie van de nieuwsbrief en de website en uiteraard het vervoer van en naar de locaties.

Comité van Aanbeveling
Bekende Utrechters uit de wereld van sport, wetenschap en politiek staan achter Top Judo Utrecht en vormen het Comité van Aanbeveling. Zij dragen Top Judo Utrecht een warm hart toe en ondersteunen haar doelstellingen en activiteiten.

Het Comité van Aanbeveling uit de volgende personen:
Mr. J.H.C. van Zanen (voormalig Burgemeester van Utrecht)
Dhr. Joop Mackaay (7e Dan Judo, oprichter en naamgever Judo Ryu Mackaay)
Drs. Michaël Kortbeek (Oud voorzitter van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland)