Vandaag heeft de Top Judo Utrecht judoka Ayman Abdelghani Idrissi (Judo Ryu Mackaay) in de klasse -73 kg de derde plaats behaalt op het NK judo onder 21 in Nijmegen. Een mooi resultaat voor de Utrechtse judoka, die dit jaar voor het eerst in deze leeftijdsklasse uitkomt.

De eerste twee partijen wist Ayman op punten (Yuko en Waza-Ari) te winnen. In de kwartfinale kreeg hij veel tegenstand en verloor hij. Getergd begon Ayman aan zijn herkansing en vocht zich knap terug door twee maal met ippon te winnen. De troostfinale was weer een zware partij. Toch wist hij knap een Waza-Ari te scoren en gaf de partij niet meer uit handen. “Hier ben ik echt trots op” zei een glunderende Ayman. Met deze mooie derde plaats zet hij de lijn van zijn goede prestaties door en maakt hij zijn nominatie “Utrechts Sporttalent van het Jaar” waar.

Voor de overige vier TJU deelnemers verliep het toernooi minder succesvol. Yentel Risson (Judo Ryu Rijkse) wist nog wel een partij te winnen maar werd gehinderd door een, in de eerste partij opgelopen pijnlijke schouder. Jill Bontrop (Judo de Voltreffer), Julian Baken (Judo Ryu Mackaay) en Sam Waroux (JV Anton Geesink) hebben goed geknokt maar geen partijen kunnen winnen.