Fleur (uiterst rechts) verovert brons op NK-21

Fleur den Dekker heeft zaterdag een bronzen medaille weten te bemachtigen op het NK-21. In de Nijmeegse Jan Massinkhal kwam zij uit in de klasse -57kg. Alle partijen won ze op ippon, met uitzondering van de halve finale. De openingswedstrijd wist ze zelfs binnen vijf seconden in haar te voordeel te beslissen.

Naast Fleur bestond de Top Judo Utrecht afvaardiging uit Ayman Abdelghani Idrissi -66kg, Arne Stemers -55kg, Merel Visser -70kg en Rico van der Wind  -90kg. Deze judoka’s hebben allen hard geknokt maar vielen helaas buiten de prijzen. Voor Rico van der Wind was het de eerste keer dat hij meedeed aan het NK-21. Zijn vijfde plek -hij verloor de wedstrijd om brons- is daarom ook zeer verdienstelijk. Alle TJU judoka’s (met uitzondering van Rico) horen qua leeftijd nog thuis in de leeftijdscategorie -18 jaar. Deelname aan het NK-21 was voor de judoka’s dan ook al een prestatie van formaat.

Ook zondag kwamen diverse judoka’s in actie, ditmaal op het 7e Wijks Open Judotoernooi. Goud was er voor Ivo Donkervoort en Kyra van der Meijden, zilver voor Talitha van de Korput en Diede van Reede en Taco van Veen en Luc Vink wonnen beiden een bronzen medaille.