Afgelopen weekend heeft een groep TJU judoka’s meegedaan aan de International Masters in Bremen. Zaterdag bij de -18 hebben Björn, Max, Raman en Ayman geknokt voor wat ze waard waren. Björn en Max verloren hun eerste partij maar Max deed dit tegen de latere poule winnaar dus hij mocht herkansen. In deze herkansing wist hij eerst een partij te winnen voordat hij werd uitgeschakeld in zijn derde wedstrijd. Een goede ervaring op zijn eerste grote internationale toernooi.
Ayman en Raman wisten beide hun eerste twee wedstrijden te winnen en verloren de derde. Raman kreeg helaas geen herkansing maar Ayman verloor (met een shido) van de Braziliaan die het toernooi zou winnen en mocht herkansen. Na eerst een winstpartij kwam hij in de volgende partij vóór tegen zijn Zwitserse tegenstander maar die kreeg een mooi cadeau van de scheidsrechter en hij mocht de derde plaats gaan opeisen in de kleine finale. Ook Ayman is dus weer een ervaring rijker en een illusie armer. Zondag was het de beurt aan de groep -21. Stijn, Yannick en Julian hebben goed geknokt maar liepen alle drie in de eerste partij tegen een nederlaag aan zonder herkansing. Goed weekend, veel geleerd!

Jill Bontrop en Yentel Rison betraden zaterdag de mat tijdens de 24. Internationaler Thüringen Pokal. Beiden stranden helaas voortijdig in de eerste ronde. Zondag zijn zij begonnen aan het aansluitende trainingskamp met naast deelnemers uit vele Europese landen oa. ook ploegen uit Kazachstan, Brazilië en Japan.