TJU adviseert om te kiezen voor een ziektekostenverzekering die rekening houdt met sportzorg.
Ondanks dat we er alles aan doen dit te voorkomen, bestaat voor iemand die intensief sport de kans geblesseerd te raken. Wanneer je voor de behandeling van deze blessure een beroep doet op de medische zorg van bijvoorbeeld een fysiotherapeut of sportarts krijg je al snel te maken met (soms aanzienlijke) kosten. Een ziektekostenverzekering die deze kosten vergoed is dan zeker aan te raden.
Ook voor het voorkomen van blessures kunnen kosten gemaakt moeten worden. Zo is binnen het krachttrainingsprogramma van Top Judo Utrecht een Sportkeuring gebruikelijk.

In deze laatste dagen van het jaar staat u weer voor de keuze: blijf ik bij mijn huidige zorgverzekering of stap ik over? Misschien speelt de vergoeding voor sportzorg (zoals sportmedisch advies, blessure- en/of herhalingsconsulten, sportmedisch onderzoek en sportkeuringen) een rol bij uw keuze. Niet elke verzekering vergoedt op een zelfde manier.

Kijk op https://www.sportzorg.nl/vergoedingen-sportzorg voor een vergelijking tussen de verschillende aanbieders v.w.b. de vergoedingen van Sportzorg.

Zie ook: https://www.sportzorg.nl/_asset/_public/Files/Vergoedingenoverzicht-zorgverzekeraars.pdf