Het NK Judo leeftijdscategorie onder 18 heeft op 8 april plaatsgevonden in Leek. De 16 jarige judoka Lars van den Burg (Judo Groot Houten) heeft op dit NK een mooie tweede plaats behaald.

De eerste drie partijen verliepen voorspoedig. Lars won deze partijen overtuigend. In de halve finale scoorde zijn tegenstander al snel Waza-Ari. Lars bleef gefocust en kreeg vlak voor het einde van de partij zijn kans. Met een mooie Uchi Mata techniek scoorde hij ippon en plaatste zich voor de finale. In de finale ging de strijd gelijk op. Na de reguliere tijd hadden beide judoka’s geen score. Tijdens de Golden Score bleef Lars aanvallen. Zijn tegenstander wist uiteindelijk een kleine mogelijkheid te benutten en won. Lars moest genoegen nemen met de tweede plek. Een mooie zilveren plak, de beloning voor zijn passie en doorzettingsvermogen.

Lars heeft zijn judo opleiding gekregen bij Judovereniging Groot Houten en traint sinds een aantal jaren bij het team Top Judo Utrecht. In 2016 is hij op basis van zijn prestaties geselecteerd voor het RTC/NTC van de Judo Bond Nederland.