Op het Nederlands Kampioenschap Judo in de leeftijdscategorie tot 15 jaar hebben twee judoka’s van team Top Judo Utrecht (TJU) het podium gehaald. Esmé Scherrenberg (Judo Ryu Rijkse, klasse -57kg) en Freek Hendriks (BVM De Meern, klasse -46kg) werden beiden verdiend tweede. Jasper Haarbrink (Judo Groot Houten, klasse -42kg) en Talitha van de Korput (Judo Ryu Mackaay, klasse -63kg) verloren in de herkansing de strijd om de derde plaats en werden knap 5e.

De 13-jarige Esmé won haar partijen overtuigend. In de finale trof ze een taaie tegenstander, waardoor er na de reguliere tijd nog geen beslissing was gevallen. In een spannende Golden Score van bijna 5 minuten moest ze helaas het onderspit delven en legde ze beslag op de tweede plaats. De 14-jarige Freek wist vanaf de eerste partij te domineren. Met zijn aanvallende stijl won hij zijn partijen afgetekend. In de finale wist hij met deze strategie zijn tegenstander in het defensief te dwingen. Freek nam risico en ging voor het volle punt. Helaas nam zijn tegenstander hem over en legde Freek beslag op het zilver in deze spannende finale.

TJU coaches Marcel Houtzager en Fred Sijnhorst kijken met trots naar de prestaties van hun team. “Alle twaalf judoka’s van TJU hebben op dit Nederlands Kampioenschap uitstekend judo laten zien. Zij kunnen trots zijn dat zij aan het NK hebben deelgenomen. Uiteraard heeft dit kampioenschap met een zilveren medaille voor Esmé en Freek nog meer glans.”