In Eindhoven werd dit weekend het Dutch Open Espoir gehouden. Met bijna 1800 deelnemers uit 20 landen kent dit toernooi een zeer sterke bezetting. Ook TJU was sterk vertegenwoordigd. De heren -18 beten het spits af, vochten hard, sommigen boekten uitstekende overwinningen maar zij behaalden geen podiumplaatsen.
Vervolgens was het de beurt aan de dames. Zij lieten zich gelden! Viermaal een fraaie bronzen medaille was het resultaat (foto: Irene, Esmé, Zoë en Babs)Na een periode van blessure leed liet Esmé Scherrenberg zien weer helemaal terug te zijn. Hard werken in een moeilijke periode werd beloond.
Irene Hesling (JV Groot Houten) draaide een goed toernooi. Een prima voorbereiding op de aanstaande deelname aan de European Cup in Follonica (Italië).
Babs Mekenkamp (JV Anton Geesink) mag zeer tevreden terugkijken op het behaalde resultaat, haar eerste ‘grote’ medaille.
Ook Zoë vd Berg (JVIJ) behaalde met veel inzet en fraaie zeges een welverdiende podiumplaats. 

Zondag was het de beurt aan de jongens -15 en de -21 judoka’s.
De groep -15 heeft hard geknokt en veel geleerd maar ze kwamen niet in de buurt van de medailles. Bij de -21 was dat anders. Max van der Heijden (JV Groot Houten) wint twee partijen op rij maar verliest de derde en krijgt helaas geen herkansing. De andere twee deelnemers, Lars van de Burg (JV Groot Houten) en Sander Looy, trainen tegenwoordig fulltime bij het RTC Zuid West in Rotterdam. Lars verloor de halve finale ongelukkig en ook de partij om brons kon hij daarna niet winnend afsluiten, hij werd vijfde. Sander kwam in de finale net te kort tegen zijn Belgische tegenstander, hij behaalde een mooie zilveren medaille.