Top Judo Utrecht is genomineerd tot sportvereniging van 2014. Dit heeft de organisatie van de Sportprijs Utrecht 2014 vorige week bekend gemaakt. De onafhankelijke stichting die talentvolle judoka’s uit de region Utrecht traint en begeleidt, dankt de nominatie aan een combinatie van factoren. Op de eerste plaats zijn daar de prestaties; op het internationale podium wisten TJU judoka’s het afgelopen jaar 9 medailles te scoren. Op nationale- en districtskampioenschappen won de selectie 28 medailles en op nationale toernooien werden liefst 96 plakken behaald. Naast de sportieve prestaties beschikt Top Judo Utrecht over een gestructureerde organisatie waarbij het kan rekenen op de inzet van een groot aantal zeer betrokken vrijwilligers. De stichting heeft als doel om twee in Utrecht opgeleide judoka’s af te kunnen vaardigen naar de Olympische Spelen in 2020.

Naast de nominatie tot sportvereniging van het jaar is trainer/coach Marcel Houtzager genomineerd tot sportcoach 2014. Binnen de organisatie van TJU draagt hij bij aan het versterken van de organisatie door het opzetten en onderhouden van contacten met de technische staf, medische begeleiding en krachttraining. Ook houdt hij de maatschappelijke ontwikkeling van de judoka’s scherp in het oog. Houtzager heeft daarom zelf contact met de scholen en opleidingsinstituten van de judoka’s.
In 2014 waren er onder zijn begeleiding vijf judoka’s van TJU actief op internationale toernooien. Houtzager heeft naast de internationale toernooien ook aandacht voor de jeugd onder 12 jaar en onder 15 jaar. Tijdens nationale en regionale toernooien begeleidt/coacht hij regelmatig meer dan 30 judoka’s. Hij traint ca. 80 judoka’s.

Fleur den Dekker (17) tenslotte is genomineerd tot Utrechts Sporttalent van 2014. Het Matsuru Dutch Open Espoir wist zij het afgelopen jaar op haar naam te schrijven. Hiermee is haar naam definitief gevestigd in de judowereld. Op het NK-18 wist Fleur een tweede plaats te bemachtigen en het NK-21 leverde haar een bronzen medaille op.

Tijdens de jaarlijkse Sportprijsuitreiking op 18 februari 2014 in De Jaarbeurs worden de winnaars bekend gemaakt. Van 15 januari tot en met 9 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie de Utrechtse Sportprijzen 2014 gaan winnen. De onafhankelijk adviescommissie bestaat uit sportjournalist Pim van Esschoten, Bert Kous (RTV Utrecht), Marina van Huissteden-Kaspers (VSU breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport) en Marieke Westerhof (oud Olympisch atlete).