Het EK Judo -18 heeft van 3 tot 5 juli 2015 plaatsgevonden in Sofia, Bulgarije. De Utrechtse judoka Ayman Abdelghani Idrissi (16 jaar, Judo Ryu Makaay) heeft op zijn eerste EK met het Nederlands herenteam een mooie tweede plaats behaald tijdens de teamwedstrijden. De wedstrijden tegen Servië en Turkije werden ruim gewonnen, Ayman versloeg zijn tegenstanders beiden met Ippon. In de halve finale werd het sterke Frankrijk verslagen met 3-2. Helaas kon het team de finale tegen Georgië niet in winst om te zetten.

In zijn individuele wedstrijden in de categorie -73 kg won Ayman de eerste partij tegen de Hongaar Gotz. Na verlies tegen de sterke Rus Grigorian wist hij in de herkansing de Moldaviër Hincu met Ippon te verslaan. De partij tegen de Roemeen Ciolan werd op een yuko verloren, waardoor Ayman eindigde als 9e.

Jill Bontrop (15 jaar, Judo de Voltreffer) heeft op haar eerste EK -18 in de categorie -48kg veel ervaring opgedaan. Helaas verloor zij haar partij van de Britse Javadian. Jill kreeg niet de kans zich te revancheren in de herkansing. Ondanks dit verlies kijkt de Nieuwegeinse judoka terug op een fantastisch eerste seizoen in het Europese circuit met 2 podiumplaatsen bij de European Cadets Cup.

Beide Top Judo Utrecht judoka’s hebben dit seizoen laten zien, dat zij op dit podium thuis horen.