Merel Visser (links) en Fleur den Dekker

Fleur den Dekker (Erik Verlaan Sport) heeft dit weekend een zilveren medaille toegevoegd aan haar indrukwekkende palmares. Op het NK-18 in Emmen wist zij op soevereine wijze door te stomen naar de finale. Daar trof ze Hilde Jager, haar grote concurrente in de klasse tot 57kg. Net als in de finale van de European Cup Cadets in Zagreb twee weken geleden was zij net een maatje te groot voor Fleur.

Naast Fleur viel ook Merel Visser (TJU) in de prijzen; zij wist in de categorie -70kg een bronzen medaille te veroveren. Een knappe prestatie, aangezien het tot afgelopen week onzeker was of Merel deel kon nemen aan het NK vanwege een blessure.

De overige TJU deelnemers waren Jill Bontrop (De Voltreffer), Ayman Abdelghani Idrissi en Björn Middelkoop (beiden Judo Ryu Mackaay). Helaas vielen zij buiten de prijzen. Ayman stond in zijn partij om brons met een waza-ari voor, maar liep een paar seconden voor tijd tegen een vierde shido (straf) aan, met als gevolg dat de winst naar zijn opponent ging. Voor Jill was het ondanks het gebrek aan een podiumplek toch een zeer geslaagd toernooi. Zij deed voor het eerst mee op het NK-18 en wist twee partijen winnend af te sluiten.