Twee judoka’s van Top Judo Utrecht hebben gisteren zilver weten te bemachtigen op het NK -15. Ayman Abdelghani Idrissi (13) en Yentel Rison (13) wonnen in een volgepakt Indoor Sportcentrum Eindhoven vier partijen alvorens zij ten onder gingen in de finale.

Ayman (Judo Ryu Mackaay uit Utrecht) won zijn eerste vier partijen overtuigend; in twee wedstrijden won hij zelfs met ippon. In de finale wist zijn opponent hem helaas te verschalken met een schouderworp. Ook Yentel Rison (Judo Ryu Rijkse, IJsselstein) won liefst vier partijen, de eerste partij won ze door een schitterende voetveeg met ippon.

In de finale partij moest ze het onderspit delven tegen de gedoodverfde kampioen. Na de eerste helft van de partij goed tegenstand te hebben geboden scoorde haar tegenstander eveneens een ippon met een schouderworp. Kobus Waroux (13) van Judovereniging Anton Geesink uit Culemborg viel net buiten de prijzen; hij werd vijfde.

De drie judoka’s van Top Judo Utrecht kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, het was voor het drietal de eerste keer dat ze meededen aan een nationaal kampioenschap. Coach Marcel Houtzager was dan ook vol lof: “Na een paar jaar van opbouw zijn we nu in staat om er dit seizoen vol voor te gaan. Dat alle inspanningen zich nu al terugbetalen met prijzen op een NK is iets waar we met zijn allen erg trots op kunnen zijn.”

Aan het NK -15 namen in totaal 440 judoka’s deel.