Jill Bontrop (Judo de Voltreffer) is er zaterdag in geslaagd om haar debuut op een European Cup Cadets toernooi in het Tsjechische Teplice te bekronen met een bronzen medaille. In de categorie tot 48 kilo wist zij eerst te winnen van een Spaanse en een Roemeense tegenstander, totdat zij in haar tegenstander in de kwartfinale haar meerdere moest erkennen. Via de herkansing wist zij uiteindelijk toch nog de maximale score te behalen in de vorm van een bronzen medaille. De Nieuwegeinse judoka heeft hiermee laten zien dat zij thuishoort op het Europese podium.

10641179_1028039343874386_8370382404270444962_n

Bij de heren kwam Raman van Wee (Erik Verlaan Sport) zaterdag in actie in de klasse tot 66 kilo. In een deelnemersveld van liefst 92 judoka’s wist de Utrechter een negende plek te veroveren. Zondag was de beurt aan Ayman Abdelghani Idrissi (Judo Ryu Mackaay). In de categorie tot 73 kilo werd de Utrechter na zware partijen uiteindelijk 7e. Ook deze judoka’s hebben prestaties van formaat neergezet en kunnen trots zijn op het resultaat.

Soeverein Cup Lommel
Ook kwam een deel van de Top Judo Utrecht selectie dit weekend in actie in het Belgische Lommel. De Utrechtse selectie was oppermachtig aangezien alle deelnemende judoka’s op het erepodium van de Soeverein Cup terecht zijn gekomen.
Taco van Veen (Erik Verlaan Sport), Talitha van de Korput (Judo Ryu Mackaay), Freek Hendriks (BVM De Meern) en Luc Vink (Erik Verlaan Sport) wisten allen goud te winnen. Zilver was er voor Kyra van der Meijden (Judo Ryu Mackaay) en Rowen Soetowidjojo (Judo Ryu Rijkse). Tenslotte was er brons voor Yentel Rison (Judo Ryu Rijkse).