Acht Top Judo Utrecht hebben gisteren deelgenomen aan het NK-18 in het Groningse Leek en bewezen dat zij tot de top van Nederland behoren. De selectie wist liefst drie medailles mee terug te nemen naar Utrecht.
In de categorie tot 66 kilo heeft Raman van Wee (Erik Verlaan Sport) een zeer verdienstelijke zilveren medaille gehaald. Na vier overtuigende zeges -allen op ippon- verloor Van Wee de finale met een yuko van een tegenstander waar hij al vaker tegen had gestreden.

foto 3

In de categorie tot 73 kilo had Ayman Abdelghani Idrissi (Judo Ryu Mackaay) zijn zinnen gezet op een gouden plak. In zijn eerste partij liet Abdelghani Idrissi duidelijk zien waarvoor hij naar Leek was gekomen; zij opponent lag binnen tien seconden op zijn rug. Na nog twee overtuigende zeges werd zijn opmars in de halve finale gestuit. De strijd om brons was derhalve het hoogst haalbare voor de judoka uit Lunetten maar ook die partij wist Abdelghani Idrissi op zijn naam te schrijven.

foto 4

Tenslotte was er een brons voor Jill Bontrop (Judo de Voltreffer). De Nieuwegeinse judoka die onlangs nog verkozen werd tot Nieuwegeins sporttalent van het jaar, bereikte met driemaal ippon de de halve finale. Hier was de tweevoudig winnares van Europees brons, Aniek Norder, net een maatje te groot. Zij het met een minimaal verschil, de partij ging verloren omdat Bontrop tegen een shido (straf) aanliep. De Nieuwegeinse wist zichzelf daarna te herpakken en besliste de strijd om brons in haar voordeel.

foto 2

Tessa Stemers (-44 kilo), Martine de Kruijff (-52 kilo), Yentel Rison (-63 kilo), Menno Peijnenborgh (-50 kilo) en Bjorn Middelkoop (-55 kilo) en hebben allen ook hard gestreden en uitstekend judo laten zien, maar wisten het erepodium niet te bereiken.