Strijd, fun en medailles tijdens de eerste dag van de Internationale Souverein judocup! In het Belgische Lommel waren op zaterdag 8 april en zondag 9 april uit diverse Europese landen vele judoka’s verzameld. In Sportcomplex De Souverein was de zaterdag ingeruimd voor de jongste judoka’s. Ook een groep TJU-ers was naar België afgereisd. En met succes. De volgende resultaten werden geboekt:

1e: Zeb Roozendaal en Nathan Martijnse (Erik Verlaan Sport) en Ken Sijbesma (Judo Ryu Mackaay).

2e: Kayne vd Boogaard (Judo De Voltreffer).

3e: Faya Nijenhuis (EVS), Elin Heikens (JV Groot Houten).

Ook op dag twee lieten de TJUers zich van hun beste kant zien in het Belgische Lommel. In een sterk deelnemersveld, met judoka’s uit oa. Duitsland, Engeland, Israël, etc. en een onverbiddelijk wedstrijdsysteem, was het niet eenvoudig door te dringen tot de strijd om de podiumplaatsen. Toch ging de Utrechtse equipe op zondag met 5 fraaie bokalen naar huis en werden ook nog eens twee partijen om Brons verloren (5e). De coaches waren dan ook tevreden over de getoonde strijdlust, inzet en teamgeest!

🥇: Goud was er voor Sjoerd Kraan (JS Ichido).

🥉: Brons behaalden: Yannick Straat (Erik Verlaan Sport), Daan Overbeek, Max vd Heijden (JV Groot Houten), Jores Effting (Judo Ryu Mackaay).

Een verdienstelijke 5e plaats was er voor Duuk en Fayth.