Op 2 en 3 juni heeft Top Judo Utrecht op het internationale judotoernooi in Venray 5 medailles behaald.

De dames behaalde in het totaal drie medailles. In de leeftijdsklasse -15 jaar pakten Irene en Femke goud en zilver. Irene Hesling (JV Groot Houten) behaalde goud in de gewichtsklasse +63 kg. Met een schitterende ippon verslaat ze haar opponent voortijdig. Femke Hooijsma behaalde zilver in de klasse -52 kg.

(foto Rik van der Sanden)

In de leeftijdsklasse  -18 jaar behaalde Esmé Scherrenberg brons in de gewichtsklasse -70 kg. Met een Ippon score wint ze een fraaie medaille tijdens dit sterk bezette toernooi.

Ook bij de heren medailles! In de leeftijdsklasse -18 jaar behaalde Christiaan Hendriksen (Judo Ryu Mackaay) de zilveren medaille. In de finale loopt hij vlak voor tijd helaas tegen een achterstand aan en kan dit in de resterende seconden niet meer rechtzetten.

In de leeftijdsklasse -21 behaalt Lars vd Burg (JV Groot Houten) brons.

Er waren ook mooi bevochten vijfde plaatsen voor Taco van Veen, Johnathan Gefferie en Sander Looy.