Gisteren hebben zeven judoka’s van Top Judo Utrecht zich tijdens het districtskampioenschap judo in Ede geplaatst voor het NK judo voor de leeftijdsgroep tot 18 jaar. Dit NK vindt plaats op 8 april 2017 in Leek. Drie judoka’s van Top Judo Utrecht hebben glansrijk de fel begeerde  titel districtskampioen behaald. Bij de heren werd Lars van den Burg (Judo Vereniging Groot Houten, klasse -81kg) kampioen. In de finale won hij met overmacht met Ippon. Johnathan Gefferie (foto-Judo Vereniging Groot Houten, klasse -50kg) werd met bekeken judo verdiend eerste. In de klasse -73kg stonden twee judoka’s van TJU in de finale. Na een spannende strijd legde Edison Kukaj (Judo Ryu Mackaay) beslag op het goud, Sander Looy (Judo Ryu Mackaay) kan trots zijn op zijn zilveren medaille. De 14 jarige Freek Hendriks (BVM De Meern, klasse -46kg) ging voortvarend te werk en won zeer verdiend zilver.

Bij de dames behaalde de 13 jarige Esmé Scherrenberg (Judo Ryu Rijkse klasse -57 kg) zeer verdiend brons. Met haar aanvallend judo wist zij zich knap te revancheren in de herkansing. Ook Josefien Poos (Judo Ryu Rijkse, klasse -70kg) werd knap derde. Voor Freek en Esmé is de podiumplaats op dit districtskampioenschap bijzonder. Zij komen nog uit in de leeftijdsgroep -15 maar mochten meedoen aan dit toernooi. Vorige week werden ze beiden knap tweede op het Nederlands Kampioenschap -15.

Trainer/coach Marcel Houtzager en Fred Sijnhorst zijn trots op alle judoka’s van team Top Judo Utrecht. “Alle meiden en jongens van Top Judo Utrecht hebben met passie en plezier gestreden en laten zien wat ze kunnen. Ook de judoka’s die buiten het podium vielen. Voor hen komen de kansen nog wel.” De komende weken zullen de judoka’s zich voorbereiden op het NK.