De European Cup en trainingssessies in Berlijn zijn al weer achter de rug. We kijken terug op een aantal mooie dagen.  Hier een korte terugblik…..

Zaterdag waren de wedstrijden voor Jill Bontrop en Raman van Wee, helaas hadden beiden een slechte loting tegen geduchte tegenstanders.

Raman opende de dag met een goede zege op Henke (Duitsland).Maar trof vervolgens de Braziliaan Santos. Raman creëerde verschillende scoringskansen maar moest met een yuko het onderspit delven. De Braziliaan bereikte de halve finale (en werd later kampioen) waardoor Raman in de herkansingen mocht aantreden tegen Ruf (D). Na een zeer lange golden score moest Raman uiteindelijk verlies incasseren.

IMG_0315

Jill trof in haar openingspartij de Franse vice-Europees Kampioen. Beiden kwamen in een spannende pot niet tot scoren en dus moest de Golden Score een beslissing brengen. Na een dominante fase van Jill maakte ze een foutje waarvan haar tegenstander direct profiteerde. Helaas geen herkansing voor Jill, daar zorgde een Braziliaanse en Japanse judoka voor.

IMG_0323

 

Op zondag treft ook Ayman Abdelghani Idrissi geen eenvoudige loting. Hij wint met yuko van Bergmeier (D) (3e Bremen Masters). Een lekker begin, maar helaas volgt er een verlies met shido van Rechister (ISR). Helaas omdat de Israëliër verliest van een Rus in de kwartfinale krijgt Ayman geen herkansing en zit de wedstrijd erop.

Wat volgt is nog 3 dagen trainingsstage in het sportforum. Max van der Heijden en Bjorn Middelkoop zijn inmiddels op zondag ook gearriveerd. De jongens en de meiden volgen apart hun stages en in de overvolle hal wordt keihard gewerkt aan technieken en geoefend met internationale tegenstanders. Om ook nog een beetje van Berlijn te genieten buiten de sporthal wordt er nog met TJU-judoka’s, onze Deense vrienden (vader en dochter Olsen) en de nog aanwezige supporters (Thom van der Heijden, Rita van Wee en Esther Bakhuis) gegeten in de buurt van de Alexanderplatz.

IMG_0479

Kortom een mooie ervaring rijker en een geslaagde trip!