De TJU gekwalificeerden voor het NK -15 hebben afgelopen weekend tijdens het ochtend programma goede strijd geleverd. Dit heeft geresulteerd in mooie resultaten.
Zoë van den Berg (JVIJ) heeft zeer goed judo laten zien maar heeft helaas 1 verliespartij moeten incasseren en hiermee een mooie derde plaats behaald. (foto Babs Mekenkamp)Ook Jonas van Dijk (Erik Verlaan Sport) heeft goed judo laten zien en ook hij heeft de kleine finale om brons mogen judoën. Deze ging helaas in de golden score verloren waardoor hij vijfde werd. Xanne van Lijf is zevende geworden en Mikael Scharff (Erik Verlaan Sport) en Ricardo de Heus (De Voltreffer) zijn in de herkansingsrondes gestrand.

In het middagprogramma hebben Vigo ’t Lam (JV Anton Geesink) en Fayth Bakker (De Voltreffer) veel geleerd en ervaring opgedaan tijdens hun eerste NK. Beiden wisten een wedstrijd te winnen in de herkansing. Voor Taco van Veen (Erik Verlaan Sport) begon het toernooi met een verliespartij maar hij wist zich in de herkansing te herpakken. Drie winstpartijen op rij waren echter niet genoeg om mee te kunnen doen voor de medailles.
Babs Mekenkamp (JV Anton Geesink) verliest helaas de halve finale in de klasse +63 kg maar revancheert zich met een mooie ippon en wordt ook 3e van Nederland. Gefeliciteerd met de bronzen plakken.