Op 11 en 12 januari stond het prestigieuze Dutch Open Espoir Judotoernooi op het programma. Aan dit altijd goed georganiseerde toernooi deden dit jaar ongeveer 1700 judoka’s uit meer dan 20 landen mee.
Esmé Scherrenberg verloor helaas de wedstrijd om brons en zij werd dus 5e. Zoë van den Berg (JVIJ – foto) wist de kleine finale wel te winnen en heeft daarmee een mooie bronzen plak 🥉veroverd. Tot slot heeft Babs Mekenkamp (JV Anton Geesink) een mooie zilveren medaille🥈gewonnen.

Ook op zondag betraden TJU-ers de wedstrijdmat tijdens de Dutch Open Espoir. Nu was het de beurt aan de heren -15. Remo en Tim wisten het eerste potje te winnen maar strandden, net als Marcus, in de voorronden van het sterkst bezette toernooi van Nederland. Mikael begon met verlies tegen een Ukraïner die later kampioen werd, maar knokte zich via de herkansingen met louter ippon zeges terug. Hierdoor mocht Mikael gaan strijden om het brons. Helaas werd deze strijd verloren maar mag hij terugkijken op een goed optreden.