Goede prestaties tijdens de Flanders Judo Cup in Lommel dit weekend. Op de zaterdag zijn bijna alle judoka’s de poulefase doorgekomen en hebben gestreden in de finale ronde.

Hierin wist Sander Looy (Judo Ryu Mackaay) een mooie bronzen medaille te bemachtigen. Voor Lars van den Burg (JV Groot Houten) duurde het toernooi vijf seconden te lang, hij gaf vijf seconden voor het einde van de finale zijn voorsprong weg en werd tweede. Maar ook voor een zilveren medaille op dit goed bezette internationale toernooi hoef je je niet te schamen.

Ook op de tweede dag van de Flanders Judocup in Lommel (B) werd goed gepresteerd. In een internationaal deelnemersveld met judoka’s afkomstig uit 17 landen waaronder Israël, Mexico, USA, Rusland, etc. behaalden Philip van Veen (-55 kg) (zie foto) (Erik Verlaan Sport) en Esmé Scherrenberg (-63 kg) een fraaie bronzen medaille.
Irene Hesling (-63 kg) (JV Groot Houten) draait een prima toernooi maar moet in de strijd om brons de winst aan trainingsmaatje Esmé laten en eindigt als 5e. Maar ook Sjoerd Kraan (JS Ichido) nadert met een 7e plaats knap dicht tot het podium.
Een groep TJU talenten zal de komende dagen nog in Lommel verblijven en deelnemen aan het Int. Trainingskamp dat aansluitend aan het toernooi gehouden wordt.