In Leek werd vandaag het Nederlands Kampioenschap tot 15 jaar gehouden. Zeven TJU judoka’s hadden zich via de Districtskampioenschappen geplaatst voor deelname. Twee van hen wisten een zeer mooie medaille mee naar huis te nemen. Tim Helmond (JV Anton Geesink) (foto links) won in de categorie -66 kg al zijn partijen met ippon en daarmee de Nationale titel. Jette Kleinveld (Sport Dojo Otoshi) (foto rechts) wist te verrassen door in de categorie -40 kg het brons voor zich op te eisen.

Alle TJU deelnemers wonnen minstens één partij en deden daarmee waardevolle ervaring op en mogen tevreden terugkijken op een mooie judodag. Faith Bakker (De Voltreffer) en Milou Buizer (Sport Dojo Otoshi) eindigden zelfs op een vermeldenswaardige 7e plaats.