Gisteren hebben de judoka’s van Top Judo Utrecht weer een super prestatie neergezet. Op het Districtskampioenschap Judo voor de leeftijdsklasse -15 georganiseerd door de JBN  hebben drie judoka’s van team Top Judo Utrecht (TJU) een gouden medaille behaald, twee judoka’s behaalden verdiend een mooie zilveren plak. Het Districtskampioenschap Judo vond plaats in Ede.
 

In de ochtend begon het toernooi voor de dames. Irene Hesling (foto – Judo Groot Houten, -63kg), Babs Mekenkamp (Judo Anton Geesink, +63kg) en Femke Hooijsma (-52kg) zijn alle drie in hun klasse districtskampioen geworden. In de middag betraden de heren het strijdtoneel. Diede van Rheede (Judo Ryu Mackaay, +63kg) en Jasper Haarbrink (Judo Groot Houten, -46kg) behaalden een mooie tweede plek.  Door deze prestatie plaatsen de dames zich voor het NK Judo -15. Dit kampioenschap is op 7 april 2018 in Leek.
“Onze judoka’s in de leeftijdsgroep -15 jaar zetten de lijn van de oudere judoka’s door. We zijn heel trots op deze jonge judoka’s”, zeggen Top Judo Utrecht coaches Marcel Houtzager en Fred Sijnhorst.