Esmé Scherrenberg en Christiaan Hendriksen van TJU hebben een prachtige bronzen medaille behaald op het NK Judo in de leeftijdscategorie tot 18 jaar in Tilburg.

In de ochtend begon het toernooi met de dames. De 14 jarige Esmé Scherrenberg (-70kg) komt dit jaar voor het eerst uit in de leeftijdsklasse -18. Ze begon het toernooi goed met winst, echter naarmate het toernooi vorderde werden de partijen zwaarder. In de achtste finale verloor ze nipt op strafpunten. In de verliezersgroep liet Esmé veerkracht zien en knokte ze zich knap terug. De partij om de derde plaats won ze met overtuiging op ippon. Een fantastisch resultaat, waarmee Esmé tevens zich kwalificeert om op uitnodiging van de JBN mee te doen aan Europese toernooien.
’s Middags betraden de heren het strijdtoneel. De voorbereiding van Christiaan Hendriksen (Judo Ryu Mackaay, -81kg) voor het NK was spannend, omdat hij terug kwam van een blessure. Hij begon zijn toernooi goed. In de halve finale verloor hij en moest zich direct concentreren op de strijd om de derde plek. Dat deed hij met succes. In het begin taste hij zijn tegenstander af, maar toen hij zijn kans zag, wierp hij hem op de rug. Ippon en een dik verdiende bronzen medaille.

De coaches Marcel Houtzager en Fred Sijnhorst kijken met trots naar de prestaties van hun team. Alle judoka’s werken hard om zichzelf te ontwikkelen, daar dragen wij graag ons steentje aan bij. 15 maart zullen we bij aanvang van de training beide bronzen winnaars in het zonnetje zetten.