DK-15

Top Judo Utrecht heeft dit weekeinde medailles gewonnen op diverse nationale en internationale toernooien. Afgelopen zaterdag waren er diverse judoka’s actief op het Districtskampioenschap tot 15 jaar in Ede. Zilver was er voor Ruben van Rossem (JV Groot Houten), Talitha van de Korput (Judo Ryu Mackaay) en Matthijs van de Poel (Judo Ryu Rijkse). Freek Hendriks (BV De Meern) en Christiaan Hendriksen (Judo Ryu Mackaay) wonnen brons. Tevens hebben deze judoka’s zich direct geplaatst voor het NK-15 dat op 7 maart plaats vindt in Eindhoven. Luc Vink (Erik Verlaan Sport), Dian Bo Blokland (Judo Ryu Mackaay), Goos Stam (JV Groot houten) en Jim Peters vielen net buiten het podium en zijn op een vijfde plaats geëindigd.

Antwerpen
Een grote delegatie judoka’s was gisteren ook actief in Antwerpen. Op de tatami van het Antwerpse Open Judotoernooi hebben Yentel Rison (Judo Ryu Rijkse) en Jill Bontrop (Judo de Voltreffer) in de categorie tot 18 jaar beide zilver behaald. Zilver was er ook voor de Utrechtse Fleur den Dekker. Zij kwam uit in de leeftijdscategorie tot 21 jaar.

European Cup Follonica
Twee Utrechtse judoka’s zijn momenteel actief in het European Cup traject. Op uitnodiging van de Judobond waren Raman van Wee (Erik Verlaan Sport) en Ayman Abdelghani Idrissi ((Judo Ryu Mackaay) afgereisd naar het Italiaanse Follonica voor het eerste European Cup toernooi van 2015. Van Wee wist zijn eerste partij te winnen nadat een golden score maar liefst zes minuten op zich liet wachten. in de tweede ronde moest hij het afleggen tegen de Italiaan Paladini. Abdelghani Idrissi won vandaag zijn eerste partij overtuigend van de Kroaat Boljar. De kwartfinale verloor Abdelghani Idrissi op een straf maar in de herkansing wist de judoka uit Lunetten zijn tegenstander met een houdgreep te bedwingen. De partij daarna verloor hij van een Poolse opponent en eindigde uiteindelijk op een nette zevende plaats.