Björn Middelkoop wint zilver (-50 kg)
Björn Middelkoop wint zilver (-50 kg) in Hoogland

De selectie van Top Judo Utrecht heeft dit weekend veel medailles mee naar Utrecht genomen. Zaterdag viel een viertal judoka’s in de prijzen op het Judotoernooi Groot Vlaardingen. Merel Visser (TJU) en Yentel Rison (Judo Ryu Rijkse) wisten beiden een zilveren plak te bemachtigen. Ook Björn Middelkoop (Judo Ryu Mackaay) won een fraai zilver. Maar de knapste prestatie was de eerste plaats van Ayman Abdelghani Idrissi (Judo Ryu Mackaay). Hij onderstreept hiermee wederom zijn talent; vorige week werd hij in Ede nog kampioen van het district Midden-Nederland en drie weken geleden won hij zilver op het Dutch Open Espoir.

Het resultaat in Vlaardingen betekent tevens dat Top Judo Utrecht begin maart met liefst vijf judoka’s (Fleur den Dekker en Ayman Abdelghani Idrissi waren reeds geplaatst) afreist naar het European Cup toernooi in Zagreb op 8 en 9 maart, een ongekend aantal. Trainer/coach Marcel Houtzager: “Als je nagaat dat we als Top Judo Utrecht pas een paar jaar bezig zijn is dit een zeer goede prestatie. Gerenommeerde clubs die al jaren meedraaien in de Nederlandse top hebben evenveel of zelfs minder European Cup deelnemers dan wij.”

Ook zondag kwam er nog een groot aantal judoka’s in actie. In Hoogland werd er de hele dag om medailles gestreden op het 21e Internationaal Hooglands judotoernooi. Een eerste plaats was er voor Freek Hendriks (BVM de Meern), Kyra van der Meijden (Judo Ryu Mackaay) en Hidde Tuinman (Judo Ryu Rijkse). Zilver was er voor Talitha van der Korput (Judo Ryu Mackaay) en Luc Vink (Erik Verlaan Sport). Jonathan Gefferie, Aron van Kesteren, Lars van den Burg (allen JV Groot Houten), Matthijs van der Poel (Judo Ryu Rijkse) en Jeffrey Bakker (Judo Ryu Mackaay) wonnen een bronzen plak.